Activiteit 21 januari 2020 Taakgroep Vorming en Toerusting Activiteit 21 januari 2020 Taakgroep Vorming en Toerusting

Toelichting:

Het is 1854 in noordwest Amerika. In rap tempo wordt door de blanke regering grondgebied van de Indianen in bezit genomen voor eigen exploitatie.

Opperhoofd Seattle van de Duwamish en Suquamish Indianen uit tegenover gouverneur Isaac Stevens scherpe kritiek op de blanke regering.
Hij houdt tegelijk een vurig pleidooi voor een goed beheer van aarde, water en lucht.
Het wordt zijn later wereldberoemde redevoering: ‘Hoe kun je lucht bezitten?’

Deze oude teksten zijn uitgebeeld in veertien vrije creaties in textiel, machinegenaaide wandkleden van 90 x 90 cm.

datum en tijdstip 08-07-2020 om 10:00

'Online' Kerkdienst Liudgerkerk