PKN
Welkom op de website van de Prot. Gemeente Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil
 
Activiteit 11 februari 2020 Taakgroep Vorming en Toerusting Activiteit 11 februari 2020 Taakgroep Vorming en Toerusting

In de recente theologie is een verschuiving waar te nemen van de vraag of God bestaat, naar de vraag wat God betekent. Interessant genoeg is die verschuiving in zekere zin begonnen met a-theïstische filosofen, die het christelijke geloof echter wel degelijk serieus nemen. In dit denken is hernieuwde aandacht voor de drie-eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest. Hoewel dit een erg abstract leerstuk kan lijken, gaat het juist om de concrete betekenis van het geloof. Om de relevantie in ons eigen leven. Daarin is specifiek ruimte voor de werking van de Heilige Geest. Maar hoe werkt dat dan, en wat merk je er van? Toen ooit met Pinksteren de Geest werd uitgestort, hadden de leerlingen van Jezus tongen van vuur op het hoofd en spraken ze een merkwaardige taal. Maar ook toen was de boodschap niet zomaar voor iedereen duidelijk: sommigen meenden dat de leerlingen ‘te veel zoete wijn op hadden.’ De Geest is ongrijpbaar, en soms ook wat verdacht. Want hoe weet je wanneer de Geest spreekt, of dat iemand zich onterecht tooit met het gezag van God? In zijn brief aan de Korintiërs signaleert ook Paulus deze vraag, en heeft er een oplossing voor: uiteindelijk zal de liefde het laatste woord moeten hebben. Een belangrijk inzicht; ook volgens een oud christelijke tekst is God aanwezig, daar waar de liefde wordt waargemaakt (Ubi caritas et amor, deus ibi est).
 
terug
 
 

Inloggen


AFGELAST - Inloop in de Zaaier
datum en tijdstip 14-04-2021 om 10:00
meer details

Online kerkdienst Ichthuskerk - Doopdienst
datum en tijdstip 18-04-2021 om 09:30

  meer details

Online Kerkdienst Ichthuskerk
datum en tijdstip 25-04-2021 om 09:30

  meer details

Kopij inleveren Kerksein (mei-nummer)
datum en tijdstip 29-04-2021 om
meer details

Oud papier
datum en tijdstip 01-05-2021 om 09:00
meer details

Verschijning Kerksein mei 2021
datum en tijdstip 05-05-2021 om 18:30
meer details

 
Inloggen voor leden
Om toegang te krijgen tot "kerksein digitaal" dient u als lid in te loggen.
Inloggegevens kunt u aanvragen bij dhr. H. Agema. Vervolgens kunt u inloggen en verschijnt het menu "kerksein digitaal" in het menu aan de linker kant.
 
Contact website
Heeft u vragen of suggesties betreffende de website, klik dan op onderstaande afbeelding en stuur een e-mail:

 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.