PKN
Welkom op de website van de Prot. Gemeente Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil
 
Advent 2020 - 'Engelen in de kerk? Jazeker, allemaal engelen' Advent 2020 - 'Engelen in de kerk? Jazeker, allemaal engelen'

Een groepje mensen heeft het initiatief genomen voor een aantal activiteiten in de komende adventstijd, de weken voor Kerst. Het heeft te maken met ‘engelen’. Engelen in soorten en maten, engelen in letterlijke en figuurlijke betekenis.
Er wordt een expositie van afbeeldingen van engelen georganiseerd in de Liudgerkerk. U en jullie kunnen alvast bedenken of uw engel daar ook een weekje mag ‘logeren’.
Bij deze tentoonstelling zullen enkele kerkdiensten aansluiten. Ook worden er een paar gespreksavonden en workshops aangeboden, waar we kunnen praten over of creatief bezig kunnen zijn met ons beeld van een engel. We hopen ook kinderen en jongeren bij het thema te betrekken. Bovendien hebben we een diaconale actie in voorbereiding, waarbij mensen ‘als een engel’ voor iemand anders kunnen zijn.

Wie zou hier de engel zijn?

Kortom, we hopen dat de mensen als het ware geruis van engelenvleugels ervaren in de adventstijd, hoewel … we gaan ook nadenken over de vraag of engelen eigenlijk altijd vleugels hebben! Wat denk jij? Wat denkt u?

We weten natuurlijk niet hoe het in december met de coronamaatregelen is. Toch zijn we begonnen met de organisatie. Als bepaalde dingen niet door kunnen gaan, dan blijven ze misschien wel staan voor een ander jaar. Ook het samen voorbereiden van dit ‘engelenproject’ is een vorm van kerk-zijn, waarmee we blij zijn in de verder zo stille coronatijd.

In komende nummers van Kerksein, in Dörpsproat en op deze site leest u de komende tijd meer over dit project.

Met hartelijke groet, Janita Wilmink, Maja Swart-Andela en Corinne Kat
terug
 
 

Inloggen


AFGELAST - Inloop in de Zaaier
datum en tijdstip 24-02-2021 om 10:00
meer details

Kopij inleveren Kerksein (maart-nummer)
datum en tijdstip 25-02-2021 om
meer details

Online Kerkdienst Ichthuskerk - 2e zondag 40-dagentijd
datum en tijdstip 28-02-2021 om 09:30

  meer details

Vergadering kerkenraad (online)
datum en tijdstip 01-03-2021 om 20:00
meer details

Verschijning Kerksein maart 2021
datum en tijdstip 03-03-2021 om 18:30
meer details

Online Kerkdienst Ichthuskerk - 3e zondag 40-dagentijd
datum en tijdstip 07-03-2021 om 09:30

  meer details

 
Inloggen voor leden
Om toegang te krijgen tot "kerksein digitaal" dient u als lid in te loggen.
Inloggegevens kunt u aanvragen bij dhr. H. Agema. Vervolgens kunt u inloggen en verschijnt het menu "kerksein digitaal" in het menu aan de linker kant.
 
Contact website
Heeft u vragen of suggesties betreffende de website, klik dan op onderstaande afbeelding en stuur een e-mail:

 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.