Startweekend 2020 Startweekend 2020

Startzondag 20 september 2020:
Kees Posthumus speelt de voorstelling "Dwars door de Bijbel"

Op zondag 20 september (startzondag) speelt verhalenverteller Kees Posthumus zijn nieuwe voorstelling ‘Dwars door de Bijbel’ in de ‘Ichthuskerk’ van Oldekerk. Of Kees Posthumus één of twee keer optreedt, hangt af van het aantal aanmeldingen.

In ‘Dwars door de Bijbel’ snelt Posthumus van Genesis naar Openbaringen, en weer terug. In tientallen korte verhalen, samenvattingen en nieuwe liedjes gaat hij op reis door de Schrift. Het gaat hem daarbij vooral om de ‘dwarse’ verhalen, over dappere doorzetters en dwarsliggers. Verhalen die je op een nieuwe manier kunt bekijken dan doorgaans het geval is. Verhalen waar je soms ongemakkelijk van wordt en die je aan het denken zetten.
Geen verhaal is veilig. De torenbouw van Babel, in allerlei talen. De verloren zoon, en zijn boze broer. De barmhartige Samaritaan, verteld vanuit de man die gewond aan de kant van de weg lag. Jefta met zijn onmogelijke belofte, Jona op zijn kansloze missie, verwoord in een liedje.

De Bijbelverhalen zijn als het leven zelf, vol liefdes, teleurstellingen en wonderen, vol butsen en deuken, vol geloof, hoop en liefde. In ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel.

De voorstelling wordt gemaakt in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland.

Gemeente Groei Groep
datum en tijdstip 22-09-2020 om 20:00